Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingen i en form med galler. Strö salt och malen ingefära över. Grilla i ugnen tills kycklingen är genomlagad och köttet lossnar från benen. Ta ut och låt svalna.
Ta bort skinn och ben från kycklingen och dela köttet i lagom bitar, cirka 2x2 centimeter.
Skala och hacka löken fint. Ansa och skölj purjolöken ordentligt så eventuella jordrester är borta. Skär den i halvcentimetertjocka skivor.
Fräs lök och purjo i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
Tillsätt tomaterna med spadet och låt sjuda i 10 minuter.
Tillsätt kyckling, fänkålsfrön, kumminfrön, basilika/oregano, strösocker, Sambal Oelek och buljongtärning.
Låt sjuda ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med spagetti och riven parmesan, gärna också ett gott fullkornsbröd.