Gräddig färskost à la Provence

Ingredienser
1½-2 dl vispgrädde
½-1 tsk salt
1 liter filmjölk
Information
Kategori: Mackor
Inlagd av: goldsweden
Datum: 22 jan
Besök: 94
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.

Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.

Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.

Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.

Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
½ liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=257