Tobbes Porter-biffar (4-6 portioner)

Ingredienser
olivolja till stekning
8 medelstora fasta potatisar
3-4 morötter
1-2 gula lökar
1 köttbuljongtärning
1 flaska Porter-öl 33 cl
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 tsk torkad timjan
vatten
600 g bland- eller nötfärs
Information
Kategori: Kött
Inlagd av: goldsweden
Datum: 17 jan
Besök: 98
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

Forma små biffar cirka 7 centimeter stora av färsen och stek i olja tills de fått lagom färg, de behöver inte vara genomstekta. Lägg biffarna i botten av en gryta.

Skala och strimla löken. Bryn den lätt i olja och lägg den sedan över biffarna i grytan.

Skala potatis och morötter, skär dem i centimetertjocka skivor och lägg dem över biffarna och löken i grytan.

Lägg i buljongtärningen, häll i Porter-ölen och fyll upp med så mycket vatten att det kommer upp till samma höjd som rotfrukterna. Strö timjan, salt och vitpeppar över och koka under lock tills rotfrukterna kokat färdigt.

Servera med ett syrligt grovt bröd och ost, eventuellt också en klick Crème Fraiche.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=254