Fisksoppa à la Sir Toby (8-10 portioner)

Ingredienser
200 g skalade räkor
1 fiskbuljongtärning
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
1 bit rotselleri (ca 300 g)
1 kg potatis
1½-2 liter vatten
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1-2 tsk hela fänkålsfrön
1 kruka gräslök
600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller li
Information
Kategori: Soppor
Inlagd av: goldsweden
Datum: 17 jan
Besök: 135
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.

Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.

Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.

Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.

Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=251