Citronpaj

Ingredienser
3.25 dl vetemjöl
2.5 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg
CITRONKRÄM:
2 st ägg
1.29 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citron saft
150 g rumstemp smör
INGREDIENSER:
Information
Kategori: Desserter
Inlagd av: Martina
Datum: 6 jan
Besök: 119
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

För 8 pers.

Gör så här
1. Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.

2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme.

3. Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.

4. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer.

5. Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.

6. Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. Ställ pajen kallt och låt den stelna.

Sen är det bara till att avnjuta den.

*Pajen går att frysa*
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=247