Hembakade tekakor (20 stycken)

Ingredienser
5 dl lättmjölk
2½ dl AXA havregryn
1 tsk Arla smör- & rapsolja
½ dl socker
½ tsk salt
1 pkt jäst
10 dl vetemjöl
Information
Kategori: Bakverk
Inlagd av: gyllene25
Datum: 9 sep
Besök: 277
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

2,5 points/styck

Sätt ugnen på 225 grader. Häll mjölken över havregrynen och låt stå 1 timme. Smula jästen i en bunke och häll på övriga ingredienser. Blanda till en deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Tag upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Forma bullar och kavla ut till kakor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckt ytterligare 20-30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=233