Vild falugryta

Ingredienser
500g mager falukorv
2 gula lökar
1-2 msk smör eller margarin
1 burk ( 115g ) kantareller eller annan svamp
1 morot
1 dl matlagninsgrädde
1 msk senap
1 msk tomatpuré
5 enbär
½ tsk rosmarin
½ tsk timjan
1 krm nymalen svart peppar
2-3 dl köttbuljong ( fond )
4 portioner
Information
Kategori: Korv
Inlagd av: SofieF6
Datum: 22 maj
Besök: 577
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

1. Tärna korven, skala och hacka läken. Smältmatfettet i en fettsnål stekpanna och låt korven och löken fräsa en stund.

2. Låt svampen rinna av och tillsätt den. Skala, skölj och skär moroten i små tärningar och blanda ner även den. Rör ner grädden och tillsätt senap, tomatpuré, enbär, örtkryddor och svartpeppar.

3. Späd efterhand med buljongen till algom konsistens. Låt grytan puttra sakta under lock i 10-12 min. Servera genast med kokt potatis och en sallad.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=202