Kyckling och grönsaksgryta

Ingredienser
4 kycklingfiléer ca 100g
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
2-3 morötter ca 200g
1 purjolök
100g chaminjoner, helst färska
2 tsk curry
2½ dl hönsbuljong
1 dl lätt creme fraiche
4 portioner
Information
Kategori: Fågel
Inlagd av: SofieF6
Datum: 22 maj
Besök: 218
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

1. skölj av kycklinfiléerna och torka av dem väl med håshållspapper. Strimla köttet. Smält matfettet i en fettsnål panna och bryn det strimlade kycklingköttet. Salta och peppra. Ta upp bitarna ur pannan och håll dem varma.

2. Skala morötterna och skiva dem tunt i matberedare eller med osthyvel. Ansa purjon och skär i tunna ringar. Borsta svampen ren och skär den i halvor eller fjärdedelar.

3. Fräs grönsakerna och svampen i restrerande fett i stekpannan. Strö över curry och späd med buljong. Lägg tillbaka kyckling i grytan och låt puttra tills köttet är genomkokt och köttsaften är genomskinlig. Rör ner creme fraiche. Grytan får då inte koka mer, för då skär den sig.

Tips!

Det smakar gott med kokt ris och flagad rostad mandel till.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=201