Marinerade kalkonkotletter

Ingredienser
6 kotletter av kalkonbröst
( ca 170g/portion )
Marinade:
½ dl färskpressad citron
½ dl färskpressad lime
½ dl honung
2 vilöksklyftor, finhackade
1 msk oregano
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 tsk svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
6 portioner
Information
Kategori: Fågel
Inlagd av: SofieF6
Datum: 22 maj
Besök: 155
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

1. Blanda citronjuice, limejuice, honung, vitlök, oregano, timjan, rosmarin, svartpeppar och cayennepeppar väl i en skål. Ställ ½ dl av marinaden åt sidan. Lägg i kalkonkotletterna och vänd dem i marinaden. Täck över med plastfolie och ställ i kylen i 30 minuter.

2. Hetta upp grillen till medelvärme och placera kotletterna på gallret. Spara marinaden.

3. Sätt in kotletterna i ugnen ca 10 cm från grillelemeten. Vänd dem en gång och pensla med den sparade marinaden. Grilla dem i totalt ca 10 min eller tills köttet inte längre är rosa. Lägg upp de nygrillade kotletterna på ett fat och servera genast. Häll ut den återstående marinaden.

Tips!

Gör marinaden en dag innan den ska användas, eller laga hela rätten dagen före och servera kalkonen kall på grönsallad.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=200