BBQ Chili Chicken * Ett måste för chili älskare *

Ingredienser
4 st kycklingfiléer
Chilimix:
2 st röd chili, färsk & finhackade
2 st piri-Piri, färsk & finhackade
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
2 msk honung, flytande
1 dl tomatpure
2 msk japansk soja
Information
Kategori: Fågel
Inlagd av: SofieF6
Datum: 22 maj
Besök: 248
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

I köket:

1.Finhacka chilin, löken och vitlöksklyftorna.
2.Hetta upp en kastrull och tillsätt olivoljan.
3.Fräs chilin och löken tills de börjar bli mjuka.
4.Tillsätt resten av ingredienserna för chilimixen och koka på svag värme i ca 5 minuter.
5.Pensla kycklingfiléerna rikligt med chilimixen, men spara minst hälften till grillningen.

Vid grillen:

1.Grilla fileérna i ca 5-6 minuter på varje sida.
2.Skär kycklingfiléerna i cm tjocka bitar och placera dem på ett ark av grillfolie.
3.Häll över resten av chilimixen och förslut.
4.Grilla i ca 10 minuter på svag värme.

Vid servering:

1.Förvara kyckling i grillfolie innan servering, så håller de sig varma.

Tips!

Testa chilimixen som marinad och sås till revben.



Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=195