Fransk Chokladkaka

Ingredienser
Botten:
100g Blockchoklad
100g smör (margarin)
2 ägg
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
Garnering:
75g blockchoklad
2dl vispgrädde
Information
Kategori: Desserter
Inlagd av: Janet
Datum: 27 apr
Besök: 559
Betyg:
Betygsätt

Gör så här:

Gör så här:
Smörj en form med löstagbar kant.
Bryt chokladen i mindre bitar eller riv den grov,
blanda chokladen med smöret och smält detta i vattenbad.
Vispa ägg och socker poröst.
Vänd ner mjölet omväxlande med den smälta chokladen.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 175-200 grader.

Garneringen:
Riv blockchokladen och blanda den med 1-2 msk grädde och låt det smälta tillsammans i ett vattenbad.
Bred chokladen över kakan.
Antingen så brer man vispad grädde på tårtan (när den kallnat) eller så severar man vispad grädde till tårtan.
Tipsa en vän Skriv ut

Direktlänk till detta recept:
http://www.recept24.se/visa.aspx?recipeid=187